Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Επίσκεψη σήμερα του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού στην Αμάρυνθο - Ξεκινά το έργο ανάπλασης της Παραλίας

Στην Αμάρυνθο βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τους  Αντιπεριφερειάρχες  κ.κ.  Γιώργο Κελαϊδίτη, Κωνσταντίνο Γαλάνη και Ηλία Μπουρμά, καθώς και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Βαγγέλη Κούκουζα και την Σύμβουλο Πολιτισμού και τ. Δήμαρχο Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

 

Η επίσκεψη αυτή αφορά κυρίως το έργο Ανάπλασης της Παραλίας Αμαρύνθου ύψους 1,3 εκ. ευρώ, για το οποίο έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση και οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2021, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα  το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί  σε 18 μήνες.


 

Τον Αντιπεριφερειάρχη και το επιτελείο του, υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος,  η Αντιδήμαρχος Τεχνικών  Έργων κ. Παναγιώτα Μπούγα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμαρύνθου κ. Κώστας Ζαχαριάς , καθώς και  Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

 


Σε σχετική δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, αναφέρει τα εξής:

«Ξεκινούμε το έργο ανάπλασης της παραλίας Αμαρύνθου!

Εξασφαλίσαμε στην προηγούμενη θητεία μας χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεπεράσαμε μελετητικά και άλλα προβλήματα, υπογράψαμε σύμβαση και προχωράμε!

Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 18 μήνες και οι εργασίες θα προχωρήσουν σε συγχρονισμό με τις ανάγκες των παραλιακών επιχειρήσεων εστίασης.

Προσβλέπουμε ότι με το έργο αυτό, η παραλία της Αμαρύνθου και θα γίνει ακόμη πιο θελκτική για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους παραθεριστές!

Με την ευκαιρία, τα είπαμε εφ’ όλης της ύλης των κοινών μας θεμάτων με τον Δήμαρχο Ερέτριας Γιάννη Δημητρόπουλο και ανταλλάξαμε ευχές με φίλους από την περιοχή!»

 


Ο πρόεδρος της  Κοινότητας Αμαρύνθου κ. Κώστας Ζαχαριάς, απέστειλε σχετικά την παρακάτω ενημέρωση:

«Σήμερα είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κύριο Σπανό Φάνη ,  τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη Γεώργιο, τον πρόεδρο Αναπτυξιακής Ευβοίας κ.  Κούκουζα Ευάγγελο ,τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Παιδείας κ. Γαλάνη Κωνσταντίνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Μπουρμά Ηλία.

Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν το έργο Ανάπλασης της παραλίας της Αμαρύνθου (υπογράφηκε η σχετική σύμβαση) ύψους 1.3 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Στέρεας Ελλάδας .

Ενημερωθήκαμε για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου (αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες),  το οποίο θα είναι συγχρονισμένο με τις ανάγκες των παραλιακών επιχειρήσεων εστίασης της περιοχής μας και με ημερομηνία έναρξης τέλος Σεπτεμβρίου του 2021.

Επί της ευκαιρίας θέσαμε και άλλα ζητήματα όπως:

 α) Περιφερειακός Αμαρύνθου,

 β) Κλειστό Γυμναστήριο Αμαρύνθου (ένταξη του έργου σε πρόγραμμα της Περιφέρειας) έχει ήδη σταλεί αίτημα από το Δήμο Ερέτριας,

 γ)δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην Αμάρυνθο,

 δ) οριοθέτηση του Σαρανταπόταμου,  καθώς και την διαπλάτυνση της γέφυρας που καταλήγει στο Γεράνι,

ε) επέκταση Αλιευτικού Καταφύγιου Αμαρύνθου,

στ) και τέλος την επαναφορά του Ράλλυ Αμαρύνθου.

 Είμαστε σίγουροι ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα σταθεί και πάλι αρωγός των ζητημάτων της περιοχής μας όπως κατ’ επανάληψη έχει κάνει και στο παρελθόν.»




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: