Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Την αναβολή του θέματος για το "Πεζονήσι" και τη συζήτησή του σε Μονοθεματική συνεδρίαση, ζήτησε η Κοινότητα Ερέτριας


Με επιστολή της η Κοινότητα Ερέτριας, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του 12ου θέματος της 3ης Τακτικής Συνεδρίασης που αφορούσε το Πεζονήσι, η οποία τελικά και αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω έλλειψης απαρτίας, καθώς αποφάσισαν να απέχουν σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, αλλά και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, από την σημερινή συνεδρίαση, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον κ. Δήμαρχο Ερέτριας, αλλά και στην δημοτική του παράταξη, για μια ακόμα "προχειρότητα".

 

Η επιστολή αυτή της Κοινότητας Ερέτριας αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Η Κοινότητα Ερέτριας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που έλαβε, για την προσεχή 3η Τακτική Συνεδρίαση του έτους 2021, του Δ.Σ. Ερέτριας, στις 31 Μαρτίου, για την συζήτηση μεταξύ άλλων του 12ου θέματος, που αφορά τη "Λήψη απόφασης περί έγκρισης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της ΕΤΑΔ, που αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου «Πεζονήσι»", ζητούμε:

Την αναβολή του 12ου θέματος ημερήσιας διάταξης και τον ορισμό μονοθεματικής συνεδρίασης για την συζήτησή του, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητάς του, που καθιστά αναγκαία την εκτενή και αναλυτική ενημέρωση των κ.κ. Δημοτικών Συμβούλων και των αρχηγών των Πολιτικών Παρατάξεων, προκειμένου να ληφθεί μια ευρέως αποδεκτή απόφαση για την αξιοποίηση του Πεζονησίου (Νησί των Ονείρων).

Επίσης, θέτουμε υπ όψιν όλων όσων εμπλέκονται με την απόφαση για την Κατάρτιση του Ειδικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Πεζονησίου, ότι έχουν κάθε δικαίωμα να εισηγούνται νέες νομοθετημένες παρεμβάσεις και  νέες στρατηγικές που θα δημιουργούν προϋποθέσεις βελτίωσης της τουριστικής αξιοποίησής του, αυτό όμως προϋποθέτει ανάλυση και βαθειά γνώση του αντικειμένου και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας, που πιθανότατα ο νομοθέτης να μην έχει λάβει υπ όψιν του. 

Αντίθετα εμείς,  φέρουμε  την βαρύτατη ευθύνη των αποφάσεών μας,  ως θεματοφύλακες μιας βαριάς παρακαταθήκης για τον Δήμο μας και για την Κοινότητα Ερέτριας, που ονομάζεται «Πεζονήσι ή αλλιώς Νησί των Ονείρων».

Ας δώσουμε λοιπόν, σε αυτό το θέμα, αν μη τι άλλο,  το κύρος και το χρόνο συζήτησης που του αναλογεί.

Εάν και  εφόσον αποφασίσετε για την αναβολή του θέματος από την σημερινή τακτική συνεδρίαση και επειδή έχουν δημιουργηθεί ήδη έντονοι προβληματισμοί σχετικά με το  Πεζονήσι, ζητούμε επίσης τον ορισμό από μέρους σας μιας συνάντησης με τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να τεθούν ερωτήματα, που αφορούν το παρελθόν, το παρόν, αλλά  κυρίως το μέλλον του. "

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: