Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τάφους με λείψανα, έφερε στο φως η άμπωτη σε παραλία στην Παλαιοχώρα

Το φαινόμενο της άμπωτης, έφερε στο φως, τάφους με λείψανα σε τμήμα της παραλίας στην Παλαιοχώρα στην Αμάρυνθο, μιας περιοχής που ήδη παρουσιάζει εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον. - Η κ. Αγγελική Σίμωσι, επισκέφθηκε άμεσα την περιοχή και εκδήλωσε ενδιαφέρον, προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα. 

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντώνης Καραβάς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρύνθου, ενημερώθηκε χθες το απόγευμα από δημότη, ότι στην περιοχή της Παλαιοχώρας, το φαινόμενο της άμπωτης ανέδειξε δίπλα στο κύμα, τάφους με λείψανα.

 


Για το γεγονός ειδοποιήθηκαν άμεσα, οι Ελβετοί και οι Έλληνες αρχαιολόγοι που ασχολούνται με την περιοχή, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμαρύνθου κ. Κώστας Ζαχαριάς, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο σήμερα το πρωί.

 

Η κ. Αγγελική Σίμωσι και η κυρία Όλγα Κυριαζή από την Εφορία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, είδαν την περιοχή με τους τάφους και στο τέλος της επίσκεψης, η κυρία Σίμωσι εκδήλωσε ενδιαφέρον προκειμένου να διερευνηθεί άμεσα η περιοχή.

 


Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Αντώνης Καραβάς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόσο στην Εφορία Αρχαιοτήτων του Νομού μας, όσο και στον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ζαχαριά,  για το ενδιαφέρον τους και την άμεση ανταπόκριση τους.

Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την συμπολίτισσα που είχε την ευαισθησία να τον ενημερώσει. 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: