Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Η αναμέτρηση με τη «Μήδεια» έχει ήδη ξεκινήσει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της "Μήδειας". Ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, παρακολουθεί στενά όλες τις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.  

 

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, αναφέρει τα εξής:

"Βρεθήκαμε κοντά στους χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων, που δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Τα καταφέρνουν, παρά τη βαριά και πολύωρη χιονόπτωση.

 Από νωρίς έχουμε δώσει πρόσβαση για να δουλεύουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την επανηλεκτροδότηση σε περιοχές της κεντρικής, βορειοκεντρικής και βόρειας Εύβοιας. Πιέζουμε για την ταχεία αποκατάσταση.

 Έχουμε υποβάλλει αίτημα κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού από τη ΓΓ Πολιτικής Ποστασίας.

 Σύντομα ξεκινά το τρίτο κύμα και το αναμένουμε με όλο το μηχανισμό σε ετοιμότητα. Προς τούτο συντονίζουμε τις δυνάμεις μας 240 μηχανήματα και φορτηγά που επιχειρούν ή βρίσκονται σε επιφυλακή.

Επίσης, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΔΕΔΔΗΕ, Υπουργείο Υποδομών και τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας.

 Θερμή παράκληση να προσέχουμε πολύ τις μετακινήσεις, ιδιαιτέρως προς το βράδυ, που αναμένεται παγετός."

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: