Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Έντονη ανησυχία εκφράζουν σύσσωμοι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ερέτριας για την έλλειψη συντονισμού εν όψει της κακοκαιρίας

 Απόψε το βράδυ στις 9:00 μ.μ. συνεδρίασαν εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου μας, οι κ.κ. Κώστας Ζαχαριάς, Μάριος Παντελής, Βασίλης Κοντογιάννης, Βαγγελίτσα Αργύρη, Γιώργος Χαϊνάς και Παναγιώτης Μακρής, παρουσία του κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου, υπεύθυνου Επικοινωνίας της Κοινότητας Ερέτριας, με κύριο θέμα την παντελή έλλειψη ενημέρωσής τους σχετικά με το συντονισμό, για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.


Στο "σκοτάδι" δήλωσαν ότι βρίσκονται και οι έξι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ερέτριας, σχετικά με την διαδικασία συντονισμού για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τον δήμο μας.

Αγανάκτηση για την συνεχή απαξίωση του ρόλου τους, αλλά κυρίως την έντονη ανησυχία  τους, εκδήλωσαν οι πρόεδροι, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη συντονισμού Δήμου και Κοινοτήτων, ιδίως απόψε το βράδυ, καθώς τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν σε όλο το νομό.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι πρόεδροι, δήλωσαν άγνοια ακόμα και για τα βασικά, δηλαδή τηλέφωνα επικοινωνίας εκτάκτου ανάγκης, αλλά και προμήθειες αλατιού, καθώς στις Κοινότητες δεν έχει διατεθεί αλάτι - εκτός από την Σέτα που έχει παραλάβει 10 σακούλες, όπως δήλωσε η πρόεδρος κ. Βαγγελίτσα Αργύρη.

Οι πρόεδροι επίσης, δεν έχουν ενημερωθεί, όπως τόνισαν, εάν υπάρχουν μηχανήματα και πόσα, για την διάνοιξη των δρόμων (είτε μισθωμένα, είτε του δήμου), ώστε να μπορέσουν να φροντίσουν για την βοήθεια των συμπολιτών τους και τυχόν απεγκλωβισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόεδρος της Κοινότητας Σέτας κ. Βαγγελίτσα Αργύρη, με δική της πρωτοβουλία, έχει ήδη κάνει συντονισμό απ' ευθείας με την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και έχει εξασφαλίσει πέντε μηχανήματα για την διάνοιξη των δρόμων της Κοινότητας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Ζαχαριάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμαρύνθου, η πόλη χθες και σήμερα, παραμένει χωρίς δημοτικό φωτισμό, βυθισμένη στο σκοτάδι, κάτι που συμβαίνει και στην Κοινότητα Ερέτριας, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της κ. Μάριος Παντελής.

Καθώς είναι πολλά τα τηλεφωνήματα, που δέχονται οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, από τους συντοπίτες τους, που εκφράζουν έντονη ανησυχία, σύσσωμοι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, φέρνουν προ των ευθυνών τους, τόσο τον Δήμαρχο Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο, όσο και την Δημοτική Αρχή, σε περίπτωση που κινδυνέψουν απόψε ζωές και περιουσίες.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: