Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης: Φαίνεται ότι έπεσε από το φουσκωτό του εν κινήσει

Τραγική κατάληξη  είχε η υπόθεση με τον αγνοούμενο  πρώην υπουργό Σήφη Βαλυράκη, που αγνοείτο από το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Μόλις προ ολίγου εντοπίστηκε η σωρός του 78χρονου ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες δυνάμεις του λιμενικού σώματος, κατόπιν ενημέρωσης από την σύζυγο του.

 

Η  σωρός του εντοπίστηκε κοντά στο Νησί των Ονείρων ένα μίλι μακριά από το σκάφος του, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί άδειο το φουσκωτό σκάφος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της συζύγου του, ο Σήφης Βαλυράκης αναχώρησε περίπου στις 2:00 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος, το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι), με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο πρώην υπουργός φαίνεται να γλίστρησε από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα, καθώς το σκάφος, όταν  βρέθηκε προσαραγμένο, η μηχανή δούλευε κανονικά. Οπότε το πιθανότερο είναι ότι έπεσε στη θάλασσα είτε γιατί γλίστρησε είτε γιατι λιποθύμησε και το σκάφος συνέχισε την πορεία του. 

Αυτή τη στιγμή γίνονται ενέργειες για την περισυλλογή της σωρού.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η αστυνομία, το λιμενικό, ομάδα υποβρύχιων αποστολών, καθώς και ελικόπτερο.

 

Σχετικό άρθρο: 

Αγνοείται ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης, που χάθηκε στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου στην Ερέτρια

 

 

 


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: