Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

«Λέανδρος»: Στα λευκά Στερεά Ελλάδα και Εύβοια - Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας

 

Στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, αλλά και νοτιότερα προς Φθιώτιδα και Βοιωτία μεταφέρεται το κύμα της κακοκαιρίας από τον «Λέανδρο». Οι χιονοπτώσεις έχουν ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα, όμως έχουν περιοριστεί σε ένα ύψος από 400 μέτρα και πάνω με συνέπεια να μην δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στα πεδινά.

 

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα από τα μεσάνυχτα, ενώ είναι περιορισμένα τα προβλήματα, μέχρι στιγμής.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς έχουν ρίξει τόνους αλάτι στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού έτσι ώστε να κρατήσουν ανοιχτά τα κρίσιμα σημεία όπως επίσης και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου και Λαμίας ‘Αμφισσας. 


Στη Σέττα, στον ορεινό οικισμό της Εύβοιας, χιονίζει ασταμάτητα, αλλά μέχρι στιγμής με την βοήθεια μηχανιμάτων της Περιφέρειας, οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.

Ενώ μισθωμένα μηχανήματα από τη περιφέρεια καθαρίζουν συνεχώς το δρόμο από Κύμη προς Μετόχι.

 Επιπλέον, δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό σταθμευμένα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: