Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα με κλειστά μαγαζιά, εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

 

Εισήγηση να μην ανοίξει λιανεμπόριο πριν τα Χριστούγεννα καταθέτουν οι λοιμωξιολόγοι, στην σημερινή συνεδρίασή τους. Προτείνουν να ανοίξουν μόνο για κάποιες μέρες τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία. Τις αποφάσεις ωστόσο θα λάβει η κυβέρνηση που θα κάνει σύντομα και τις σχετικές ανακοινώσεις.

 

Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τη λειτουργία της αγοράς, λόγω του ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος του συνωστισμού, κρίνοντας ότι η επαναφορά του λιανεμπορίου μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  έως τη Δευτέρα υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν τα κομμωτήρια, ενώ η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού και με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας.

Ο φόβος της εκδήλωσης "καταναλωτικής υστερίας" που εκδηλώνεται με ουρές έξω από εμπορικά καταστήματα, όπως συνέβει στο Harrods στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνει επιφυλακτικούς τους επιστήμονες.


«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με τον βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» δήλωσε ο κ. Πέτσας και τόνισε πως «δεν θα πάμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrods».

 

 

 




 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: