Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Σε προληπτικό περιορισμό οι στενές επαφές του κρούσματος covid στην Ερέτρια – Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση – Το Σάββατο θα γίνουν τα τεστ

 

Δεν φαίνεται να συντρέχει μέχρι στιγμής λόγος ανησυχίας, σχετικά με την ανίχνευση του θετικού κρούσματος του αγροτικού γιατρού κ. Κώστα Καράμπελα, καθώς όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη της ομάδας διαχείρισης για τον covid κ. Παναγιώτα Μπούγα,


έχουν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτεί το πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα από την πρώτη κιόλας στιγμή, έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος,  εκ των οποίων  3-4 άτομα που ήταν οι πιο στενές επαφές, τέθηκαν άμεσα σε προληπτικό περιορισμό καραντίνας για 14 ημέρες. Σε ένα από αυτά, που θεωρήθηκε πιο «ύποπτο», έχει διενεργηθεί ήδη τεστ το οποίο είναι αρνητικό, ενώ το Σάββατο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (4-5 ημέρες μετά την επαφή τους  με το κρούσμα), θα διενεργηθούν όλα τα απαραίτητα τεστ στις επαφές του κρούσματος.

Τα υπόλοιπα άτομα, που επισκέφθηκαν το αγροτικό ιατρείο, επειδή τηρούσαν τα μέτρα (αποστάσεις, μάσκες, κλπ) δεν εντάσσονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, παρόλα αυτά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του και ο γιατρός κ. Καράμπελας: « Όποιος έχει έρθει σε επαφή κοντινή μαζί μου, το τελευταίο τριήμερο, παρακαλώ να επικοινωνήσει με τον ιατρό του.»

Παράλληλα, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, έχει πραγματοποιηθεί ειδική απολύμανση στους χώρους του ΝΠΔΔ και της ΔΕΥΑΕ, ενώ αναμένουμε και σχετική διευκρινιστική ενημέρωση από την Επιτροπή Διαχείρισης Covid του Δήμου Ερέτριας.

Σε επικοινωνία μας με τον γιατρό κ. Κώστα Καράμπελα, μας ενημέρωσε ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του, αλλά βρίσκεται σε προληπτικό περιορισμό, γιατί περισσότερο ανησύχησε, μήπως ο ίδιος μεταδώσει τον ιό σε συνδημότες μας.

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: