Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Σε ξενοδοχείο της Ερέτριας μεταφέρθηκαν 170 μετανάστες. Ανάστατη η τοπική κοινωνία.

 

Με παράσταση διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 1 Νοεμβρίου 2020 στις 9:00 το πρωί, θέλησε να διαμαρτυρηθεί ο δήμος Ερέτριας, για την έλευση μεταναστών σε κεντρική ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης.

 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από αίτημα συλλόγων και φορέων της περιοχής προς τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο, αλλά και κατόπιν πίεσης που του ασκήθηκε από στελέχη της παράταξής του. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έγινε στην είσοδο της Ερέτριας και συγκεκριμένα στην εθνική οδό Χαλκίδας – Λεπούρων, πλησίον του Θέαλος.

Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη των Επαγγελματιών και Καταστηματαρχών Ερέτριας, συλλόγοι της περιοχής, ξενοδόχοι και κάτοικοι, συγκεντρώθηκαν παρουσία του Δημάρχου Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλου και του εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Βαγγέλη Κούκουζα και έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο, στην είσοδο της πόλης για 15 λεπτά.

 


Ο Δήμαρχος Ερέτριας, σε μια σύντομη τοποθέτησή του, αναφέρθηκε κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση του Δήμου από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας για την εγκατάσταση των μεταναστών στην ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Ερέτρια, δεν θα έπρεπε να έχει επιφορτιστεί με επιπλέον αριθμό προσφύγων, αφού έχει υπερβεί, αυτό που ήδη της αναλογεί, δηλ. το 1% του πληθυσμού της. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Δήμος Ερέτριας είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός, ιστορικός και τουριστικός τόπος, ενώ τόνισε την ανεπάρκεια που υπάρχει στην αστυνόμευση, την ασφάλεια, την καθαριότητα και τις δομές υγείας.

Τέλος επισήμανε, ότι το γεγονός αυτό αποτρέπει την δημιουργία των νέων τουριστικών επενδύσεων, που ήδη έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στον τόπο μας.

 


Στη συνέχεια, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο δρόμο γύρω από την εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ όλοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν, όταν ήρθε η ενημέρωση για σχετική εισαγγελική εντολή, που απαγόρευε τις συγκεντρώσεις από Χαλκίδα έως Ερέτρια, με εντολή αυτοφώρου διαδικασίας.

 Αστυνομική δύναμη από τη Χαλκίδα έκλεισε το δρόμο προς το ξενοδοχείο, ενώ ομάδα των ΜΑΤ βρισκόταν ήδη σε ετοιμότητα, στο δρόμο προς Γέροντα, στο ύψος του Κτήματος Μπουρέλη.


 

Λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Κυριακής μεταφέρθηκαν με πούλμαν 151 άτομα, ενώ αργά το Σάββατο 31/10 είχαν φτάσει στο ξενοδοχείο ήδη 19 μετανάστες.


 

 

Ο Δήμαρχος Ερέτριας, από την Παρασκευή 30/10 με επιστολή του προς τους βουλευτές Ευβοίας, τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη, ζητούσε την επανεξέταση της απόφασης για την εγκατάσταση μεταναστών στην Ερέτρια.

 

 



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: